Wednesday, November 21

"Ce naiba e o pauza?"

Pauza prin definitie e incetarea unei activitati in favoarea unei scurte recreeri sau unei alte activitati mai putin solicitante. In viata reala, e vorba de foarte multe tipuri de pauze: pauza de cafea, pauza de la scoala, pauza de relatie. Cand e cazul sa iei o pauza intr-o relatie? Cand simti ca ceva nu mai merge si vrei sa repari sau cand vrei sa-i pui capat si pauza e doar un fel de preaviz? Si daca nu te faci inteles cu respectiva pauza? Tu vrei sa insemne o perioada de reflectare in care sa-ti subliniezi punctul de vedere, dar ajunge sa fie doar un mod de a-l indeparta pe cel pe care il iubesti. Si nu ai vrut asta. Cum dai inapoi? Mai poti da inapoi? Ai vrea sa stergi totul cu mana si sa dispara: momentul certei, definirea pauzei si bucati din indurarea ei.
Dar nu poti. Asa ca ce faci? Stai si iti plangi de mila in timp ceasul ticaie fiecare secunda si se incalca toate principiile mentionate la articolul cu clipa...? Ce rost mai are o pauza? Mai bine te lamuresti tu care-i treaba si il anunti si pe celalalt la scurt timp dupa asta si terminam cu toate pauzele. Nu e mai usor asa? Sau preferam sa suferim si sa ne facem sange amar din propria incatatanare?

3 comments:

floaredecolt said...

Pauzele apar atunci cand unul dintre cei doi, care sa zicem participa la relatie simt nevoia de spatiu pentru a-si clarifica sentimentele...pentru a verifica veridicitatea sentimentelor.
La modul teoretic ar trebui sa existe doar doua drumuri dupa o pauza:
1) se revine la starea de dinainte, se realizeaza iubirea etc etc + trait fericit pana la adanci batraneti ;))
2) totul se rupe.
Nu ar trebui sa existe calea d mijloc, prin care se revine la starea initiala dar sentimetele nu sunt aceleasi.
Insa...pacat ca teoria ramane DOAR teorie...

Irina said...

o pauza este un pretext stupid pentru dat papucii. am citit postul atunci cand l-ai publicat. dar abia acum comentez. pentru ca simt ca pauza mea ma afecteaza din ce in ce mai mult. cand vrei totul inapoi deja e prea tarziu. poti doar sa speri. si sa te lamentezi. sau sa faci ceva constructiv. cum ar fi sa furi crengutze de brad din curtea scolii. eu asta am facut, and damn it felt good :))

pheephee said...

ma daca e pauza... inseamna k se revine la ceea ce era inainte:)

acest post are legatura cu discutia noastra cumva?:)